recept bloger

Coffee chia porfait

Dlho som premýšľala, či vôbec takáto sekcia spadá do TANIN. Avšak pár rozhovorov ma presvedčilo, že som dobre naladená a blogu to vôbec nezaškodí, keď niekedy sa tu voňavý recept zapatroší! 🙂 Vďaka časopisu Zdravie tento recept neokúsia iba skalní kávomilci ale aj širšie publikum, čo ma neskutočne teší. Neostalo to iba pri jednom recepte ale rovno štyroch! 🙂 

V rozhovore som popísala aj  – čo je aeopress a aká uuuužasna vec to je! Ešte som ho nenápadne vsunula do pozadia k jednému receptu. 🙂

Chia porfait je môj obľúbený dezert hlavne keď nestíham! Chia si štandarne pripravím deň dopredu a na druhý deň ráno si dochutím puding podľa nálady. Niekedy to dopadne ako v tomto recepte, že si do pudingu prilejem espresso s kakaom. Aby to nebolo príliš nudné a nefotogenické (hahahaa :)) tak si zmiešam druhú polovicu s kontrastom – buď bielym jogurt alebo nejakým sezónnym ovocím.

Ingrediencie:

JOGURTOVÁ ČASŤ

  • chia semiačka 4 PL
  • grécky jogurt
  • vanilkový extrakt 2 čl
  • mlieko 150 ml

KÁVOVÁ ČASŤ

  • kakao 1 PL
  • espresso 25 ml
  • chia 4 PL
  • mlieko 150 ml

Sladíme podľa potreby.

Postup:

  1. Do osobitných misiek si zmiešame ingrediencie na tmavú a bielu časť.
  2. Necháme napučať chia na cca 15 min a rozdeľujeme do pohárov.
  3. Na záber ozdobíme kúskami čokolády alebo lesným ovocím.

porfait tanin